OM ODINSTÅRNET

Vi - jemodo - er et kulturelt kollektiv som ønsker at medvirke til og formidle en større humanistisk og kulturel forståelse gennem almindelige menneskers liv og historier. Vi har trykt plakater, udstillet fotos og ser frem til en dag at kunne fremstille bøger som et led i formidlingen.
Vi har som familie med tre små og senere større børn boet hos fattige familier i små landsbyer i Mexico og Guatemala - taget del i hverdagen og søgt at finde ind til en personlig forståelse af den indianske befolknings kultur og levevis. Vi har også gennem flere måneder boet “på gaden” i et fattigt boligkvarter i Mexico City i vores gamle ombyggede bus. I byen har vi deltaget i cirkustræning, international kulturudveksling og arrangeret udstillinger.

Odinstårnet var et 177 meter højt tårn udenfor Odense, opført i 1935 af resterende materiale fra konstruktionen af den gamle Lillebæltsbro. På det tidspunkt var det kun overgået af Eiffeltårnet som Europas højeste.
Tårnet stod på et 625 m² stort fundament og bestod af cirka 30 tons stål og 2.700 tons beton. Positionen var 36 meter over havoverfladen, hvorfor tårnets spids i alt rakte 213 m. op, hvorfra der var udsigt til både Jylland, Sjælland og Samsø. Tårnet var en turistatraktion og et rekreativt åndehul for folk fra byen, men blev sprængt og ødelagt under 2. verdenskrig.

Vores hus ligger i Odinsgade og tanken er, at også det må inspirere til en udadrettet og åben udvikling mod international udveksling, fred, kultur, kreativitet og sjov.

Huset er sat i stand med hensyntagen til oprindelig materialeforbrug og indretning. Dvs. vi har malet med limfarver og linoliemaling og pudset vægge og lofter med kalk og sandmørtel uden brug af cement. Gulvene er lakket med linoliefernis. De to køkkener har beholdt deres oprindelige placering, skabe osv.


Det er et gammelt hus (1884) i et oprindeligt arbejderkvarter, så der er ikke mange gamle detaljer og udsmykninger at tage hensyn til. Et fantastisk vægmaleri pryder nu vægge og døre i opholdsrum/spisestue på 1. sal. Det er udført af en mexikansk maler ved navn Cienfuegos, som boede hos os i tre måneder i sommeren 2007. Maleriet er oliemaling påført med airbrush og de fleste motiver er hentet fra fotos, jemodo har taget under rejser i Mexico.
Vores gode ven Lene Holst, som er maler og scenograf har været uvurderlig i forbindelse med indretningen af Odinstårnet - primært med ting vi allerede havde i forvejen suppleret med gode loppe- og genbrugsfund. Det smukke gulv i opholdsrummet i stueetagen samt guldtrykket på alle husets gardiner er også Lenes værk.                                            


 


• VÆRELSER
• PRISER
• KONTAKT
• HER BOR VI!

• ODINSTAARNET
• FORSIDE

• SE VÆRELSER
   HER!Odinsgade 44, 5000 Odense C      26609407  •  Email : info@odinstaarnet.eu